20 Октомври 2023, Автор: Пресцентър ПП Море

Иван Николов, кандидат за кмет: Свети Влас ще бъде най-добрият курорт на Черно море


Необходима е промяна при разпределението на бюджета. Парите от него трябва да стигат до всички населени места според техните нужди, обявиха от ПП Море.

Кандидатът за кмет на Свети Влас Иван Николов, издигнат от ПП МОРЕ и кандидатите за общински съветници от листата на партията представиха план–визия за развитието на курортния град през следващите 4 години. Програмата бе представена пред препълнена зала от жители на Свети Влас и симпатизанти на МОРЕ.

„Въпреки недостатъчното финансиране от общинския бюджет, мога да кажа, че с много усилия и труд успях да свърша голяма част от това което обещах преди 4 години. Сега е важно да довършим започнатото и да надграждаме“, заяви пред препълнената зала Николов.

На срещата, която премина при огромен интерес, Николов отчете и реализираните проекти в Свети Влас през изминалия му мандат. Той запозна присъстващите и с бъдещите проекти, залегнали в следващия му мандат – изграждане на нови паркинги, създаване на детски и спортни площадки, подобряване на сметосъбирането, изграждане на нова детска градина в квартал „Русалка“, изграждане на нова инфраструктура на кв. „Инцараки“, разширяване на училището, строителство на обходен път Свети Влас – Слънчев бряг и др.

„Моят екип ще бъдат хората в Свети Влас, както и досега ще бъда винаги отворен за мнения и препоръки“, обърна се към присъстващите кандидатът за кмет Иван Николов. „Заедно ще направим града ни най-доброто туристическо място на Черноморието“, каза кандидатът за кмет. Хората в препълнената зала подкрепиха думите му с ръкопляскания и посочиха, че по време на четирите кметски мандата на Иван Николов Свети Влас се е превърнал в най-привлекателния курорт по българското Черноморие.

„Опитваме да правим елитен туризъм, но не благодарение на, а въпреки общината и това се отнася за всички селища на Несебър, отбеляза в изказването си Венета Танева-Кючюкова, кандидат за съветник от Свети Влас. Пътуваме по разбити пътища, возим се на стари автобуси, улиците са прашни и неосветени, проблеми с В и К има във всяко населено място, на някои места няма дори канализация, селищата са затънали в боклуци, посочи тя. Ако някой чужд турист реши да се разходи с кола из района – повече няма да стъпи на курорт в община Несебър.

Танева предложи жителите на общината да се запитат как съветниците от досегашното мнозинство в общинския съвет управляват бюджета и направи любопитно сравнение.

За 2023 г. бюджетът на София е два милиарда при население от около милион и половина или на всеки един човек се пада близо 1300 лв. за благоустрояване.

Бюджетът на община Несебър за 2023 г. е 118 млн. при 29 хиляди души население. Това означава, че на всеки човек в общината се падат над 3 500 лв. за благоустрояване.

„Смятано на глава от населението, на всеки човек от нашата община се полагат близо три- четири пъти повече пари от софиянци - ние би трябвало да живеем по-добре, да имаме целогодишни работни места, добро здравеопазване, богат културен живот, прекрасно образование, а знаете че това не е така!“, каза Венета Танева-Кючюкова.

Къде изтичат парите от най-богатата българска община? Това е въпросът, който всички ние трябва да си зададем сега – преди изборите, защото хората, които разпределяха общинския бюджет отново се усмихват от предизборните плакати“, предупредиха изказващи се от залата.

Необходима е промяна при разпределението на бюджета. Парите от него трябва да стигат до всички населени места според техните нужди – около тези изводи се обединиха присъстващите на предизборната среща и посочиха: Някои общински съветници са превърнали професията си в начин за лично обогатяване – градът ни е малък, всички знаем кои са тези хора.

Водачът на съветническата листа на ПП МОРЕ Пейчо Колев очерта какви ще бъдат приоритетите на партията, ако тя участва в мнозинството, което разпределя бюджета. „На първо място поставяме разбитата инфраструктура и безопастността по пътищата, заяви Колев. Чрез по-ефективна реклама чрез новите технологии ще привличаме повече туристи в общината, разработили сме програма за трудова заетост през зимата, за да не се обезлюдава общината, съобщи водачът на кандидатите за съветници от ПП МОРЕ. Той се ангажира бюджетните средства да стигат до всяко населено място според нуждите на неговите жители.

Пейчо Колев представи пред залата съветниците от листата – хора високо образовани, представени от всяко едно населено място на община Несебър. „При формирането на листата сме се стремели да се получи сплав от младост, опит и професионализъм“, посочи Колев и обясни, че екипът от кандидати за общински съветници на ПП „МОРЕ“ са разработили детайлна концепция за бъдещето развитие на крайморската община и са готови за нейното изпълнение.

„Ще съдействаме за откриването на кабинети с медицински специалисти и аптеки във всички населените места, които за съжаление там липсват. Ще осигурим условия за привличане на инвеститори, за да има заетост за местното население и през зимния сезон, ще разработим програми за насърчаване на трудова заетост за младите хора, за да останат те тук по родните си места, развитие на социалните услуги. Това е една малка част от програмата, която сме заложили. Ние знаем предимствата и проблемите в община Несебър, знаем и как да ги решим, заяви Пейчо Колев.

„Ние можем да превърнем Свети Влас в най-привлекателното място на Черно море – но само ако имаме онези средства, които ни се полагат. Защото моята дейност като кмет на кметство изцяло зависи от средствата, които ще ми отпусне общинския бюджет.

Размерът на тези средства ще зависи от това как ще гласуваме на 29 октомври и най-вече – колко съветника ще има ПП МОРЕ в общинския съвет“, заяви в заключителните си думи кандидатът за кмет на Свети Влас, Иван Николов.