05 Октомври 2023. Автор: Флагман.БГ

ПП МОРЕ представи план за благоустрояване на с. Оризаре


От партията увериха, че ще работят активно за осъществяването на идеята на оризарци, в селото да се организира пазар, където жителите му да излагат своята собствена продукция

„Справедливо разпределение на средства във всички населени места на община Несебър е приоритет в платформата на ПП МОРЕ. Механизмът трябва да бъде прозрачен и справедлив, защото виждаме обратното и жителите на малките населени места в общината страдат!“

Това каза водачът на листата на ПП МОРЕ Пейчо Колев по време на предизборна среща с жители на село Оризаре. На нея бе представен и кандидатът за кмет на партията за Оризаре Даринка Стойчева.

Подкрепена от присъстващите в залата, Стойчева посочи, че според нея проблемите в Оризаре никак не са малко. „Хората тук сякаш са забравени от Бога - състоянието на улиците и тротоарните настилки е плачевно, ВиК мрежата е за ремонт и подмяна, пари за улично осветление и подмяна на старото, също не са отпускани. Липсата на редовно сметоизвозване също е болна тема - кофите за боклук се чистят един път в седмицата, което е абсурдно да се случва в община, която разполага с голям автопарк“, заяви кандидатът за кмет

.„Ако ПП МОРЕ участва в мнозинството на общинския съвет, тези проблеми ще бъдат разрешени, това е залегнало в програмата на партията“, заяви Даринка Стойчева.

Тя припомни за множеството проблеми на селото, които според нея са били разрешени когато ПП МОРЕ е имала участие в разпределянето на общинския бюджет.

„Друг важен проблем е, че младите няма къде да се събират и уплътняват свободното си време. Ако бъда избрана за кмет на селото ще настоявам да бъде възстановена фитнес залата в Културния дом тук, както и да бъде възстановен местния футболен отбор. В Оризаре има много даровити, активни и амбициозни деца, подчерта кандидатът за кмет.

Хората имат нужда и от банкомат в селото, каза Стойчева. ПП МОРЕ вече води разговори за поставянето на такъв на подходящо и защитено с видеонаблюдение място“, заяви още Стойчева.

На срещата, жителите на Оризаре поставиха пред ПП МОРЕ и друг много важен проблем – липсата на здравни грижи и помощ, липсата на зъболекар, аптека в Оризаре също няма. С представителите на МОРЕ бяха набелязани определени стъпки, по които да се работи за разрешаването и на този проблем.

„Затова сме тук, да чуем болките ви, да покажем нашата лична отговорност и да съдействаме доколкото можем за по-бързото им разрешаване“ каза вторият в листата на ПП МОРЕ Димитър Транов.

От ПП МОРЕ увериха, че ще работят активно и за осъществяването на идеята на оризарци, в селото да се организира пазар, където жителите му да излагат своята собствена продукция. Те казаха, че голяма част от населението в Оризаре и съседни села са земеделци и желаят да реализират своята продукция директно към краен потребител. „Ще работя за това да се възползваме от близостта до големия курорт „Слънчев бряг“, който е огромен консуматор и може да изкупува селскостопанската продукция, която произвеждаме в селото“, заяви кандидатът за кмет на ПП МОРЕ, Даринка Стойчева.

„МОРЕ показа през годините, че това, което обещава, го изпълнява. Сега трябва да надграждаме - да създадем условия за развитие на населените места в община Несебър, така че, всеки да има достоен живот, добавиха съветниците от ПП МОРЕ.

Целта ни на тези избори е да сформираме мнозинство в общинския съвет и да имаме четирима кметове на кметства. Това е реалистичен план”, заяви водачът на листата Пейчо Колев.

Кандидатът на МОРЕ Даринка Стойчева подкрепи думите му и се обърна към присъстващите: „Кметът на едно село няма възможност да направи нищо без подкрепата на общинските съветници – те гласуват бюджета! Да припомня само, че когато ПП МОРЕ имаше мнозинство в Общинския съвет на Несебър тук се случваха само хубави неща.

Затова искам да призова избирателите на Оризаре: Ако искате проблемите на селото да бъдат решавани - гласувайте за ПП МОРЕ с бюлетина номер 40! По този начин ще осигурим повече съветници в общинския съвет, които ще работят за нашето село“.