13 Октомври 2023. Автор: Флагман.бг

„Веселите баби“ от Несебър посочиха невесели проблеми пред кандидатите за съветници на ПП МОРЕ


Жените от Сдружението коментираха, че най-тежки са проблемите в междуградския и градския транспорт

Кандидатите за общински съветници от МОРЕ Пейчо Колев, Венета Танева- Кючюкова, Златина Белчева, Галина Славова и Митка Попова се срещнаха с жените от Сдружение „Веселите баби“ от община Несебър. „Веселите баби“ посочиха на кандидатите за съветници най-важните социално-икономически проблеми в общината – проблемите в медицинското обслужване, разбитите пътища, липсата на реклама за община Несебър, тежките проблеми с остарялата база на междуградския транспорт и се обърнаха с молба да съдействат за разрешаването им, когато влязат в общинския съвет.

Жените от Сдружението подчертаха, че биха искали Общината да полага още по-сериозни грижи за възрастните хора. Пенсионерите в отделните населени места нямат достатъчно места, в които да се събират, а там където има не са добре обзаведени. Най-тежки са проблемите в междуградския и градския транспорт, заяви Димка Милушева - председател на Сдружението.

„Автобусите, които извозват пътници между отделните селища в общината са стари и амортизирани - често се повреждат, отоплението и климатиците не работят, стъпалата са им високи и не са пригодени за възрастни и трудноподвижни хора. Аз лично паднах и си пребих крака при качването ми в автобуса, наложи се дълго време да го лекувам. Моля ви, обърнете внимание на фирмата, чиято собственост са автобусите – нека разреши тези проблеми“, призоваха "Веселите баби".

Ако МОРЕ участва в мнозинството на общинския съвет и решаваща дума при разпределя бюджета на общината, ще започне поетапното разрешаване на изброените проблеми, ангажираха кандидатите за общински съветници от листата на ПП МОРЕ. Ще обърнем внимание на фирмата-концесионер, която отговаря за междуградския транспорт и чиято собственост са автобусите, обещаха кандидатите за съветници.

Водачът на листата Пейчо Колев, Златина Белчева и Митка Попора поеха ангажимент да предложат увеличение на бюджета на социални грижи, който подпомага пенсионерските клубове. Те се ангажираха да отделят повече средства за осветление в селищата на общината, както и за ефективно видеонаблюдение.

Кандидатът за общински съветник Галина Славова, която е практикуващ лекар, обеща да настоява пред общинския съвет за разрешаване на най-наболелите проблеми в сферата на медицинското обслужване – отсъствието на достатъчно квалифицирани лекари, липсата на линейки, отсъствието на дежурни медицински екипи и аптеки в почти всички селища на общината. Проблемът не търпи отлагане – грижата за здравето на хората ще бъде поставена от ПП МОРЕ на приоритента позиция, ангажира се Галина Славова.