09 Октомври 2023. Автор: Флагман.бг

Кандидатите за общински съветници от МОРЕ: Слънчев бряг трябва да стане по-добро място за живеене


Лошата инфраструктура затруднява жителите на комплекса и отблъсква туристите, категорични са те

Общинският съвет на Несебър и държавата трябва да отпускат повече средства за благоустрояването на Слънчев бряг, за да стане той по-добро място за живеене и туризъм“. Около този извод се обединиха жителите на комплекса, които се срещнаха с кандидатите за общински съветници от ПП МОРЕ Пейчо Колев, Димитър Транов, Неделин Янков, Исмаил Хазим, Кирил Янков, Галина Славова, Демир Петров.

Местните хора, препълнили залата, откровено изложиха своите проблеми и поискаха да чуят от кандидатите за съветници какви ангажименти ще поемат за благоустрояването на комплекса. В откровения разговор се очертаха и основните проблеми – разбити улици и тротоари, остаряла канализация, която затормозява почти всеки апартамент на живеещите, липса на улично осветление – особено в Слънчев бряг Запад, изпочупени уреди в детските площадки, които се нуждаят от спешно обезопасяване и т.н.

Грижата за жителите и особено за възрастните хора от Слънчев бряг ще продължи да бъде сред основните ни приоритети. Това заяви водачът на листата на ПП МОРЕ Пейчо Колев. В нашата листа има няколко представители от Слънчев бряг, така че ще си имате ваши общински съветници, допълни Колев.

„Малцина в държавата знаят, че Слънчев бряг не е само курорт, но и жилищен комплекс, в който живеят стотици. Майка ми е изкарала трудовия си стаж тук, половината ми детство мина тук, познаваме се с почти всички в залата и затова мога да гарантирам – ако МОРЕ участва в бъдещото мнозинство на Общинския съвет, бюджетът на Слънчев бряг ще бъде много по-голям.“ Това заяви вторият в листата на ПП МОРЕ Димитър Транов. „За да се случат нещата тук, трябва нова визия за развитието на Слънчев бряг, а ние сме готови за това, защото сме местни като вас и ни пука за Слънчев бряг, добави Транов.

„Аз съм роден и израснал в Слънчев бряг, повечето тук ме познават и знаят, че ще работя за родното си място, заяви IT специалистът Исмаил Хазим.

Хората в залата коментираха, че Слънчев бряг трябва да има различно лице – курорт, който да се конкурира с морските летовища в Европа – с подобрена инфраструктура, работещо улично осветление, осветени пешеходни пътеки, обезопасени детски площадки, озеленяване и поддръжка на парковете в районите на „Еделвайс“, „Парк“, „Роза“, „Странджа“, Старият възел и др. Сред обсъжданите теми бяха повече грижи към пенсионерите и по-голям брой културните мероприятия. Жителите на Слънчев бряг настояха в комплекса да се обособи Център за културни дейности, където да се събират и повеждат своите срещи, занимания, да се честват празници.

Пред събралото се множество като важни приоритети на ПП МОРЕ кандидатите за общински съветници се ангажираха поетапно да работят за разрешаването на тези проблеми, както и да спомогнат за рехабилитация на ул. „Първа“, за изграждане на втора успоредна улица в комплекса. Важен проблем, върху който кандидатите за съветници от МОРЕ акцентираха е и бъдещ ремонт на съществуващите и изграждане на нови улици в Слънчев бряг – Запад. Слънчев бряг има хронична нужда и от озеленяване на пространствата между сградите, строителство на буферни паркинги, които да облекчат проблема с безразборното паркиране, изграждане на нови детски и спортни площадки, поставяне на нови осветителни тела, закупуване на нови контейнери за отпадъци и др. Кандидатите за съветници се ангажираха приоритетно да започнат разрешаване на тези проблеми.

Поликлиниката се нуждае от ремонт, ще направим възможното да подобрим медицинското обслужване на хората от Слънчев бряг и особено на възрастните ни родители, ангажира се кандидатът за общински съветник Галина Славова, медицински специалист.

„За да помагаме на Слънчев бряг, трябва да имаме повече представители в местната власт, затова сега искаме от вас нов кредит на доверие и на 29 октомври да гласуваме с бюлетина номер 40 за ПП МОРЕ заяви кандидатът за общински съветник от партията Демир Петров.

„ПП МОРЕ е отборът, който иска Слънчев бряг да се развива. Ние от ПП МОРЕ работим за просперитета на различните населени места в общината – във всички сектори, като се съобразяваме с проблемите на всяко селище и хората, живеещи в него“, каза в края на срещата водачът на листата, Пейчо Колев.