23 Октомври 2023. . Автор: Флагман.бг

Стойко Адамов, кандидат-кмет на Гюльовца: Време е да вземем съдбата си в наши ръце


Предизборната среща на ПП МОРЕ премина при препълнена зала и голям интерес

„Гюльовца е нашият общ дом и всички ние искаме той да бъде по-чист, по-уютен и благоустроен. Това наше желание се сблъсква с безразличието на управляващите община Несебър, които не отпускат достатъчно средства от бюджета, за да разрешим тежките си проблеми. Заедно с екипа на ПП МОРЕ сме разработили четиригодишна програма за развитие на Гюльовца. Ако партията бъде сред мнозинството съветници на общинския съвет, което разпределя бюджета, ви гарантирам, че ще изпълним нашите ангажименти“. Това заяви пред препълнената зала в читалище „Светлина“ кандидатът за кмет на с. Гюльовца Стойко Адамов, издигнат от ПП МОРЕ.

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници на ПП МОРЕ, които представиха програмата и идеите на партията за развитието на община Несебър. Те лично посрещаха своите съмишленици и симпатизанти пред залата на читалището. Усмивки, прегръдки и пожелания повдигнаха градуса на настроението на присъстващите.

„Време е да вземем съдбата си в наши ръце – погледнете при какви условия живеем: Нямаме изградена канализация, липсват тротоарни настилки, пътищата ни са прашни и разбити и се нуждаят от спешно асфалтиране“, очерта най-сериозните проблеми на селото кандидатът за кмет Стойко Адамов. С подкрепата на всички жители на Гюльовца можем да осигурим много по-добри условия за живот за всички ни“, подчерта Адамов пред препълнената до последното място зала с жители и симпатизанти на ПП МОРЕ.

Думите му предизвикаха множество въпроси и мнения от публиката, която активно посочваше проблемите на селото. Хората питаха кандидат-кмета и съветниците на МОРЕ как ще разрешат тежките проблеми в здравеопазването. Населението на Гюльовца е лишено от адекватно медицинско обслужване, няма аптека и при всеки здравословен проблем трябва да се пътува до други населени места. Д-р Галина Славова, кандидат за общински съветник от ПП МОРЕ посочи на хората от залата начините за излизане от това състояние.

Друг проблем, на който публиката потърси отговор, бе лошото състояние на детските площадки и нуждата от нови, както и необходимостта от създаване на места за отдих. Обезлюдяването на района също е голям проблем. Младите хора тук ги няма, бягат. Причините са отсъствието на добри условия за живот, липса на перспективи за развитие, лоша инфраструктура, заявиха изказващи се от залата. Липсата на редовно сметоизвозване също бе посочено като болна тема. Селото има нужда и от банкомат.

Водачът на листата от кандидати за общински съветници на ПП МОРЕ Пейчо Колев запозна публиката с програмата на МОРЕ и заяви, че тя предвижда поетапно разрешаване на всеки един от тези проблеми. Той посочи, че в листата на партията има представители от всички населени места в община Несебър – Обзор, Свети Влас, Гюльовца, Оризаре, Кошарица, Равда, Тънково, Несебър. Нашите кандидати живеят по родните си места и знаят проблемите, защото се сблъскват с тях и в техните селища, заяви Пейчо Колев.

Инфраструктурата и безопасността на движението са сред основните насоки, по които ще работи МОРЕ за развитието на община Несебър, стана ясно от думите му. „Защото добрата инфраструктура ще привлече инвеститори, ще има заетост, ще удължи туристическия сезон“ аргументира се Колев. „Много е важно да бъдат обезопасени и осветени пешеходните пътеки. Общината може да съдейства за откриване на медицински кабинети, може да осигури условия и да стимулира медицински работници да работят по селата“, поясни Пейчо Колев и посочи, че този проблем е сред основните в програмата на ПП МОРЕ.

„Туристическата реклама също е важна. Община Несебър има потенциал, който не се използва напълно. Имаме желание да направим много неща, но за това е нужна и вашата подкрепа. Защото колкото повече съветници има МОРЕ в общинския съвет, толкова по-лесно можем да осъществим идеите си и да се преборим за един по-добър живот във всички населени места“, заяви водачът на листата. Той каза, че МОРЕ ще настоява за справедливо разпределение на средствата от общинския бюджет във всяко едно селище, както и да бъде увеличен бюджетът на населените места.

„През последните 4 години насочените към селото средства са изключително недостатъчни, а през настоящата година парите от капиталовата програма за Гюльовца клонят към нула“, каза кандидатът за общински съветник Демир Петров, жител на селото. Той посочи, че е много важно броят на съветниците на МОРЕ в общинския съвет да бъде увеличен, за да бъдат спирани сделки, които не са ви интерес на жителите на общината.

„Колкото повече съветници имаме в Общинския съвет, толкова по-големи ще бъдат и нашите възможности да помагаме на населеното място. Апелирам към разум и подкрепа на 29 октомври с бюлетина номер 40!, призова Петров.

Искам Гюльовца да стане привлекателно място за живеене – както за млади, така и за по-възрастни. За мен е приоритет е грижата към хората, независимо от тяхната възраст. Наясно съм, че един кмет ще бъде търсен по всяко време и за всякакви проблеми и съм готов да поема тази отговорност“, заяви в края на предизборната среща Адамов, който бе бурно аплодиран от присъстващите. Искам също да се обнови облика на парка в селото, да има повече озеленяване, ще настоявам пред общинската власт да бъде изградено адекватно видеонаблюдение, заяви той.

На предизборната среща присъстваха кандидатите за общински съветници на ПП МОРЕ Димитър Транов, Неделин Янков, Кирил Янков, Радост Кондова, Павел Недялков, Галина Славова, Петьо Пеев, Милена Трошанова, както и кандидатът за кмет на партията за село Оризаре, Даринка Стойчева.